PANEL POKARMOWY (20 ALERGENÓW) Z KRWI

Jest to badanie diagnostyczne mające na celu identyfikację reakcji immunologicznych organizmu na określone alergeny pokarmowe jakimi są: białko jaja, żółtko jaja, drożdże piekarnicze, mleko krowie, mąka pszenna, mąka żytnia, ryż, soja, orzech ziemny, orzech laskowy, migdał, jabłko, kiwi, morela, pomidor, marchew, ziemniak, seler, dorsz, krab.

Wskazania do wykonania

Wskazaniem do wykonania testu jest podejrzenie alergii na któryś z wyszczególnionych składników pokarmowych.

Na czym polega badanie?

Badanie polega na pomiarze stężenia we krwi przeciwciał IgE specyficznych dla zastosowanych w teście alergenów.

Przygotowanie do badania

Pół godziny przed pobraniem krwi należy wypić szklankę wody bądź gorzkiej herbaty.
Nie trzeba być na czczo. Nie jest konieczne odstawianie leków przeciwhistaminowych.

Wyszukiwarka

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Badania
Lekarze
Placówka
Poradnie
Praca
Pliki do pobrania